Ingredienser
1 stk kyllingfilét,
200g pasta,
3-4 ss pesto,
etpar biter soltørkede tomater,
8-10 fetaost-terninger,
etpar jalapeños, hvis du tør
Kyllingen
Smør inn en ildfast form med stekeolje eller smør. Lag en 'seng' av pesto der du har tenkt å plassere kyllingen. Lag så et snitt i kyllingfiléten. Ofte vil kjøttstykket ha en naturlig deling på siden, midt på, som går langs hele langsiden, og da er den naturlig å skjære videre der slik at du deler stykket i to og lager en slags lomme. Denne lommen fylles så med pesto, soltørkede tomater og et partre biter fetaost. Legg gjerne inn litt jalapeños, alt etter hvor tøff du tror du er.Om bildet ikke taler for seg selv: Dekk hele kyllingen med mer pesto, tomater og fetaost. Om du ikke får plass til alt på toppen, så legg gjerne en del fetaost rundt selve kyllingen. Når du spiser, vil du nesten garantert angre på at du ikke tok mer fetaost - den smaker fantastisk når den blir stekt. Sørg imidlertid for å ha litt pesto mellom fetaosten og formen, for osten har lett for å svi seg fast.
Sett formen i ovnen på 200* i ca 20 minutter. Når fetaosten på toppen av kyllingen er fin og brun er kyllingen som regel ferdig.
Her kunne jeg alltids lagt ut et bilde av pasta som koker, men du får bruke fantasien. Ta ett minutt av koketiden på pakken, kok pastaen i rikelig med vann, en klype salt og en skvett olivenolje og servér retten. Legg gjerne litt pesto alla Genovese på siden og et dryss parmesan-ost. Så godt, så enkelt!
Ettelyse oppskrift på kryddersmør.... ;) - Anne Kristine
SvarSlett